Gyerekkönyvtár

Régi Karácsony – Aranyszamár Bábszínház

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók.

A „Csodakalács” című népmese és Fekete István „Éjféli látogatók” című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket, megidézve rég volt Karácsonyokat.

Új könyveink

admin : 2020. 07. 29. - 09:24

Júliusban rengeteg új könyv érkezett! Akár éppen nyaralni készülsz, vagy ha szívesebben kuckózol be a hűs szobába - biztosan találsz a hangulatodhoz illő olvasmányt! Böngéssz bátran!

Mancika kisorsolta a nyerteseket

admin : 2020. 07. 01. - 08:11

Százöt gyermek vett részt a könyvtárnyitáskor szervezett akciónkban, a játékos ládika majd szétdurrant a sok cetlitől.

A Játékkunyhó és a Helischer József Városi Könyvtár játékában hétfőn (2020. 06. 30.) sorsoltuk a nyereményeket. Mancika fél ötkor húzta ki a szerencsések nevét. Habár nagyon izgult, végül remekül megoldotta feladatát. Ketten is nyertek egy-egy remek olvasmányt/játékot:

Vassy Viola (13 éves) a Hókusz és Pókusz című könyvet nyerte.

Alkosd újra!

admin : 2020. 04. 30. - 11:57

Szeretnél jól szórakozni, és nyerni? Várunk legújabb játékunkon, a Közösségek Hete 2020 keretein belül!

Az "Alkosd újra!" akciónkban egy könyv (akár könyvtári, akár otthoni) borítóját kell újra megalkotni, majd elküldeni nekünk, a Könyvmazsolák Facebook oldalára. Nem lerajzolni, lemásolni kell, hanem tárgyakból, növényekból, termésekből (szóval bármiből) kirakni, majd lefotózni. A legtöbb lájkot gyűjtő alkotásokat megjutalmazzuk! Szóval érdemes megkérni a rokonokat, barátokat és üzletfeleket, hogy a lájk gomb megnyomásával szavazzanak az alkotásokra!