Könyv-Be-Tekintő – A döntés

Dr. Edith Eva Eger: A döntés

A könyv első felében önéletrajz, a második felében viszont pszichológia. Igazából motivációs könyv.

Éger Éva holokauszt túlélő, a saját traumája feldolgozása közben rájön, hogy jobb szembenézni a félelmeivel, mint menekülni előlük. Saját életét tárja az olvasó elé.

Örülök, hogy ez a könyv nem menekülést kínál az olvasónak – mármint nem valamiféle fantazmagóriát –, hanem arra ösztönöz, hogy nézzünk szembe saját sorsunkkal, és ha szükséges, változtassunk rajta. Szerintem azért népszerű olvasmány, mert őszinte.

 „Abban szeretnék segíteni olvasóimnak, hogy felfedezzék, miként szökhetnek meg saját elméjük koncentrációs táborából, és válhatnak azzá az emberré, akinek lenniük kellene. Segíteni szeretnék abban, hogy átéljék, mit jelent megszabadulni a múltjuktól, a kudarcaiktól és a félelmeiktől, a dühüktől és a botlásaiktól, a megbánásaiktól és a feloldatlan fájdalmaiktól –, hogy átélhessék azt a szabadságot, amelyben az életet teljes, gazdag, ünnepi mivoltában élvezhetik. Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk, megszökünk a múltunk elől, akármi történjék is, és megragadjuk a lehetségest.” Dr. Edith Eva Eger

Hámosné Szőke Anna