Könyvbemutató – Szabó Gabi: Egy kávé Micivel – A szóvivők

Dátum

Vendégek:
Sipos Jenő – MLSZ Szóvivő, volt VPOP, NAV szóvivő
Dr. Borbély Zoltán – volt Ügyészségi és MLSZ szóvivő, jelenleg ügyvéd
Dr. Sógor Zsolt – volt BRFK szóvivő, külügyi kommunikációs vezető, ENSZ békefenntartó és nagykövet, jelenleg ügyvéd
Szabó Gabi Mici – műsorvezető, újságíró, A Szóvivők Szóvivője

Moderátor: Bánhidy Vajk


A ​szóvivő nemcsak viszi a szót, hanem az arcát, személyiségét adja. Miközben képvisel egy szervezetet, „el is adja” azt. Munkája legnehezebb része, hogy egyszerre kell önmagát adni, de egyúttal kívül is maradni. A szóvivő objektív és szubjektív is egyszerre. A kötetben megszólaló tizenegy szóvivőnek van személyisége, mégsem ez a fontos, hanem a korrektsége, a látszólagos távolságtartása. A könyv arról szól, hogy ezek az emberek mennyire szakemberek és emberek – egyszerre. Ugyanakkor az olvasó egy kis „időutazáson” is részt vehet ezzel a médiatörténeti kalauzzal, miközben olyan személyiségeket ismerhet meg, akik első ránézésre talán „szögletesnek” és szürkének tűnnek. Pedig…

Szabó Gabi Mici a Rádió Bézs műsorvezetőjeként műsorában, majd „műsoridőn túl” is beszélgetett velük, egy-egy kávé mellett.

Tizenegy történet, tizenegy sztori, legalább tizenegy napra olvasmány negyvenen innen – azoknak, akiket érdekel a szóvivők élete, vagy szóvivők szeretnének lenni – vagy negyvenen túl azoknak, akik emlékeznek még a „hétfőn nincs TV műsor” időszakra… Mindenki számára tartogat érdekességet, ezt bátran kijelenthetjük!

forrás: moly.hu